Skräddarens har lång erfarenhet

Skräddarens grundades redan 1951 av bröderna Asser och Harry Jonsson, farbror och far till nuvarande vd och delägaren Niklas Jonsson. Än idag är Skräddarens ett lokalägt norrländskt företag.

Asser och Harry byggde sin första tvättanläggning på Grubbe, en stadsdel i västra Umeå. På 1950-talet var Grubbe fortfarande en lantlig del av staden och tvättuppdragen bestod främst av konsumentgods genom samverkan med flera butiker i centrala Umeå.

Efter en brand 1978 byggdes en helt ny anläggning i samma område. För att möta kundernas behov genomgick denna byggnad omfattande moderniseringar genom åren, men idag har Skräddarens flyttat till helt nya och toppmoderna lokaler på Västerslätts industriområde.

 

1992 tog Harrys son Niklas Jonsson över företaget. Då hade Skräddarens inlett sin Tvätt & Hyrservice och erbjöd uthyrning av arbetskläder och entrémattor till industrin i det lokala området.

2006 inleddes den stora satsningen på industri- och företagsservice, samtidigt som konsumentsidan avvecklades successivt fram till 2008. Då startade en ny utvecklingsfas när Martin Morin, tidigare ägare av KM Tvätten AB, gick in som huvudägare i Skräddarens. Tillsammans är Niklas Jonsson och Martin Morin ett rutinerat ägarteam med många års erfarenhet av serviceinriktad och professionell tvätteriverksamhet i Norrland, med fokus på industri- och andra företagskunder.

 

2008 investerade Skräddarens i ett helt datoriserat plagghanteringssystem för att kunna möta kundernas behov. På tio år gick företaget från tre anställda till 16, och ökade omsättningen från ca 2,3 miljoner kr till omkring 17 miljoner kr (2016).

 

I december 2016 driftsattes den 1 400 kvm stora och helt nya anläggningen i Umeå. Den är byggd med fokus på hårda miljö- och kvalitetskrav från både myndigheter och kunder. Tvätteriet är godkänt för mejeri- och slakteripersedlar genom separata avdelningar och processlinjer. Tvätteriet klarar antistatregler med tanke på olika lab-artiklar och anläggningen har miljöfokus via biodieseldrift, energiåtervinnande ventilation, avloppsrening och genomgående LED-belysning.